Reacția Tesla după accidentul în care doi oameni au murit și despre care poliția spune că mașina nu era condusă de nimeni

  • 20 Aprilie 2021 12:04
Reacția Tesla după accidentul în care doi oameni au murit și despre care poliția spune că mașina nu era condusă de nimeni

Elon Musk a reacționat după accidentul în care a fost implicată o mașină Tesla, despre care poliția spune că nu era condusă de nimeni. Șeful Tesla spune că vehiculul nu avea activat sistemul de pilot automat.

"Înregistrările de date recuperate până acum arată că funcția de pilot automat nu era activată", a scris luni Musk pe Twitter, în prima reacție a campaniei la accidentul produs sâmbătă în Texas.

Poliția a transmis că, pe baza investigațiilor preliminare, este "sigură în proporție de 99,9%" că nu se afla nimeni la volan, scrie Agerpres.

Unul dintre bărbați a fost descoperit pe locul din dreapta față, iar celălalt, pe bancheta din spate. Mașina a ieșit de pe șosea, s-a izbit într-un copac și a luat foc după impact.

Anchetatori specializați în accidente ai Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) s-au deplasat luni la locul tragediei.

Poliția a recunoscut de la început că este neclar dacă funcția de asistență la condus era activată la momentul accidentului.

Tesla ar trebui să aibă datele pentru a clarifica acest lucru - în alte accidente, compania a putut să specifice exact cu câte secunde înainte de impact a fost mișcat volanul.

În postarea sa de pe Twitter, Musk a evidențiat faptul că șoseaua pe care circula mașina nu avea linii de demarcație, de care sistemul are nevoie pentru a se activa.

Recomandările oficiale ale Tesla menționează că funcția de pilot automat de pe mașinile sale reduce sarcinile șoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un șofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan și este pregătit să preia oricând controlul.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău