Reacția SIS la exploziile din regiunea transnistreană

  • 26 Aprilie 2022 10:29
Reacția SIS la exploziile din regiunea transnistreană

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a prezentat un comunicat în legătură cu „evoluțiile situației de securitate în regiunea transnistreană”.

„SIS monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare. Subiectele  prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate  publicului larg. În același timp, instituția și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept.

Totodată, îndemnăm societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război. Având în vedere complexitatea situației create, contăm pe responsabilitatea și gândirea critică a cetățenilor Republicii Moldova. Comunicarea pe subiectul dat va fi realizată într-o manieră centralizată de către autoritățile publice ale Republicii Moldova”, a declarat SIS.
 
Amintim că Biroul politici de reintegrare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs luni, 25 aprilie, în orașul Tiraspol. „Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite, anunță autoritățile de la Chișinău.

„Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”, se mai arată într-un comunicat.

De asemenea, două explozii au avut loc în această dimineață în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol. Informația a fost confirmată de autoritățile separatiste de la Tiraspol, care susțin că două turnuri de comunicație de la centrul de radio și televiziune au fost aruncate în aer. Prima explozie a avut loc la ora 6:40 si a doua - la 7:05.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău