Reacția SIS la declarațiile lui Igor Dodon precum că ar fi filat la indicația Maiei Sandu

  • 28 Mai 2021 14:09
Reacția SIS la declarațiile lui Igor Dodon precum că ar fi filat la indicația Maiei Sandu

Serviciul de Informații și Securitate a reacționat la declarațiile de astăzi ale liderului PSRM, Igor Dodon, precum că ar fi filat de către instituție la indicația președintelui Maia Sandu.

„Serviciul de Informații și Securitate nu va comenta declarațiile politice. În acelasi timp, instituția neagă orice implicare în activități ce depășesc cadrul legal.
Spre regret, SIS este frecvent utilizat de către diverși actori politici sau lideri de opinie în retorica lor, fără ca aceștia să cunoască esența activității Serviciului, precum și procedurile respectate de instituție. Menționăm că, pentru autorizarea unor măsuri „ofensive” este nevoie de realizarea cumulativă a tuturor condițiilor legale.
În pofida oricăror insinuări, SIS își reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova”, se arată în comunicatul SIS. 
 
Amintim că Igor Dodon a comentat astăzi declarațiile Maiei Sandu, potrivit cărora membrii familie sale ar fi urmăriți de către MAI în mod ilegal și abuziv, menționând că e o metodă de victimizare în campania electorală. „În Republica Moldova, singura instituție de stat care are dreptul de a fila este Serviciul de Informații și Securitate care, de altfel, este în subordinea doamnei Maia Sandu. Mai mult, cunosc faptul că doamna președinte primește sistematic rapoarte de la SIS despre activitățile mele, ale membrilor familiei și apropiaților mei. De asemenea, șefa statului este informată despre tot ce fac deputații PSRM, miniștrii și procurorii”, a declarat Igor Dodon. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău