Reacţia senatorilor ruşi la decizia Frontului Popular de a se retrage din coaliţia Ucraina Europeană din Rada Supremă de la Kiev

  • 17 Mai 12:59
Reacţia senatorilor ruşi la decizia Frontului Popular de a se retrage din coaliţia Ucraina Europeană din Rada Supremă de la Kiev

Reacţia senatorilor ruşi la decizia Frontului Popular din Ucraina de a se retrage din coaliţia Ucraina Europeană din Rada Supremă de la Kiev a fost una promptă. Senatorul rus Oleg Morozov, membru al Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Consiliului Federaţiei, a comentat decizia Frontului Popular de a se retrage din coaliţia Ucraina Europeană din Rada Supremă de la Kiev, blocând astfel procedura de dizolvare a Radei Supreme, Parlamentul unicameral al Ucrainei, scrie Rador.

"Sunt puţini cei care doresc dizolvarea parlamentului, care se opun lui Volodimir Zelenski, preşedintele nou ales al Ucrainei. Ei înţeleg perfect faptul că alegerile nu doar că nu le va oferi putere, ci vor duce la o catastrofă politică şi, din aceste motive, se întreprind în momentul de faţă orice acţiuni, care depăşesc chiar şi cadrul legal, care pot bloca dizolvarea", a precizat senatorul rus Oleg Morozov.

Morozov a menționat că președintele ales Zelenski "are în rezerva sa un set de acțiuni pregătite pentru astfel de cazuri". 
"Actualii membri ai Radei sunt conştienţi de faptul că nu mai au niciun fel de viitor politic.

Astăzi a avut loc un dezechilibru în scenariul stabilit, dar unele forţe politice pot oricând să treacă de partea lui Zelenski. Consider că ar trebui să mai aşteptăm", a afirmat senatorul Morozov. 
Coaliţia majoritară Ucraina Europeană, din cadrul Radei Supreme de la Kiev, și-a încetat activitatea, din cauza retragerii fracțiunii Frontul Popular din coaliție. Ca urmare, coaliţia majoritată din Parlamenrul unicameral de la Kiev, Rada Supremă, şi-a încetat activitatea, din cauza retragerii din rândul coaliției a fracțiunii Frontul Popular.

Lider al fracțiunii Frontul Popular este fostul premier ucrainean, Arseni Iaţeniuk. Anunţul a fost făcut oficial vineri, 17 mai, de către preşedintele Parlamentului de la Kiev, Andri Parubi. 

"Având în vedere declarația șefului partidului parlamentar Frontul Popular cu privire la retragerea partidului din coaliție și, ca urmare a încetării activității coaliției, anunţ pe această cale că astăzi coaliţia fracţiunii majoritare Ucraina Europeană, din Rada Supremă de la Kiev, Legislatura a VIII-a, și-a încetat activitatea", a menţionat Andri Parubi.

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
15,11 °C
cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1 m/s
Fri
19 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
25 °C
Tue
20 °C

Curs oficial BNM 19 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0514
USD 17.6166 -0.0364
RON 4.1748 -0.0092
UAH 0.6762 -0.0050
RUB 0.2797 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău