Reacția senatorilor ruși la decizia Frontului Popular de a se retrage din coaliția Ucraina Europeană din Rada Supremă de la Kiev

  • 17 Mai 2019 12:59
Reacția senatorilor ruși la decizia Frontului Popular de a se retrage din coaliția Ucraina Europeană din Rada Supremă de la Kiev

Reacția senatorilor ruși la decizia Frontului Popular din Ucraina de a se retrage din coaliția Ucraina Europeană din Rada Supremă de la Kiev a fost una promptă. Senatorul rus Oleg Morozov, membru al Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Consiliului Federației, a comentat decizia Frontului Popular de a se retrage din coaliția Ucraina Europeană din Rada Supremă de la Kiev, blocând astfel procedura de dizolvare a Radei Supreme, Parlamentul unicameral al Ucrainei, scrie Rador.

"Sunt puțini cei care doresc dizolvarea parlamentului, care se opun lui Volodimir Zelenski, președintele nou ales al Ucrainei. Ei înțeleg perfect faptul că alegerile nu doar că nu le va oferi putere, ci vor duce la o catastrofă politică și, din aceste motive, se întreprind în momentul de față orice acțiuni, care depășesc chiar și cadrul legal, care pot bloca dizolvarea", a precizat senatorul rus Oleg Morozov.

Morozov a menționat că președintele ales Zelenski "are în rezerva sa un set de acțiuni pregătite pentru astfel de cazuri". 
"Actualii membri ai Radei sunt conștienți de faptul că nu mai au niciun fel de viitor politic.

Astăzi a avut loc un dezechilibru în scenariul stabilit, dar unele forțe politice pot oricând să treacă de partea lui Zelenski. Consider că ar trebui să mai așteptăm", a afirmat senatorul Morozov. 
Coaliția majoritară Ucraina Europeană, din cadrul Radei Supreme de la Kiev, și-a încetat activitatea, din cauza retragerii fracțiunii Frontul Popular din coaliție. Ca urmare, coaliția majoritată din Parlamenrul unicameral de la Kiev, Rada Supremă, și-a încetat activitatea, din cauza retragerii din rândul coaliției a fracțiunii Frontul Popular.

Lider al fracțiunii Frontul Popular este fostul premier ucrainean, Arseni Iațeniuk. Anunțul a fost făcut oficial vineri, 17 mai, de către președintele Parlamentului de la Kiev, Andri Parubi. 

"Având în vedere declarația șefului partidului parlamentar Frontul Popular cu privire la retragerea partidului din coaliție și, ca urmare a încetării activității coaliției, anunț pe această cale că astăzi coaliția fracțiunii majoritare Ucraina Europeană, din Rada Supremă de la Kiev, Legislatura a VIII-a, și-a încetat activitatea", a menționat Andri Parubi.

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16
Cer fragmentat
Umiditate:63 %
Vint:2,1 m/s
Thu
16
Fri
21
Sat
21
Sun
21
Mon
21

Curs oficial BNM 04 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5379 -0.0046
USD 17.4407 -0.0573
RON 4.0375 0.0026
UAH 0.6536 0.0005
RUB 0.2533 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău