Reacția României la restricția impusă de Rusia: Acest embargo este inutil

  • 03 August 2017 14:41
Reacția României la restricția impusă de Rusia: Acest embargo este inutil

Serviciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselkhoznadzor) a decis miercuri, 2 august, să introducă restricții temporare privind importul de porci vii și alte produse din porc din România, pe fondul unui focar de pestă porcină africană, relatează site-ul agenției Tass. România nu exportă însă carne de porc în Rusia, astfel că restricția impusă din nu are niciun efect, au declarat, pentru Mediafax, liderii asociațiilor profilate pe creșterea porcinelor.

„Oricum nu livrăm nimic spre Federația Rusă, de mai mulți ani, pentru că avem acest embargo ca membri ai Uniunii Europene. Astfel de restricții sunt doar niște formalități care se transmit automat între state, dar nu au niciun efect asupra pieței românești”, a declarat Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, notează Mediafax.

Nici Gheorghe Caruz, președintele Patronatului Cărnii de Porc, nu este impresionat de restricția Federației Ruse, însă cere Guvernului o reacție mai fermă când se ivesc astfel de situații.

„Noi, asociațiile din domeniu, nu prea avem cum să reacționăm, nu avem șanse de izbândă în astfel de conflicte. În general, legislația europeană se interpretează împotriva intereselor României, de aceea Guvernul ar trebui să fie mai atent. Vedeți, că nu putem exporta porc nici în UE, deși s-a deschis piața, ce să mai vorbim de Federația Rusă? Înainte de Revoluție, plecau zilnic trenuri cu carne de porc din România către URSS; acum nu mai livrăm nimic”, a spus Gheorghe Caruz.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău