Reacția reprezentanților PD și PSRM la anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general. „Ministra Justiției a stricat ultima farfurie din bucătăria justiției”

  • 06 Noiembrie 2019 12:17
Reacția reprezentanților PD și PSRM la anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general. „Ministra Justiției a stricat ultima farfurie din bucătăria justiției”

Liderul PDM, Pavel Filip, dar și deputatul PSRM, Vasile Bolea au comentat decizia ministrului Justiției, Olesea Stamate de anula rezultatele concursului pentru selectarea procurorului general.

Astfel, Pavel Filip a calificat aceste acțiuni drept un „teatru al absurdului” „În timp ce oamenii așteaptă că poate, poate guvernanții vor decide să se apuce de lucru și să se gândească la problemele cetățenilor (că totuși a trecut deja aproape jumătate de an), cei de la putere continuă să se joace de-a concursurile. Ei și ce dacă au promis meritocrație și corectitudine? Dacă din nou la concurs n-a câștigat cine trebuie, atunci e clar: trebuie anulat concursul”, a afirmat liderul PDM.

La rândul său, deputatul PSRM, Vasile Bolea a sugerat că nu există un temei legal pentru semnarea ordinului de anulare a rezultatelor concursului de către Olesea Stamate și a acuzat ministrul de faptul că ar încerca să submineze justiția și procuratura. „Se pare că Ministra Justiției a stricat ultima farfurie din bucătăria justiției. (...) Părerea mea că în Parlamentul RM ar trebui să fie constituită o comisie specială de anchetă privind elucidarea cazului acestui eșec și să stabilim cine este vinovat în acest eșec”, a mai spus Bolea.

Menționăm că Olesea Stamate a argumentat decizia de anulare a rezultatelor concursului prin faptul că un membru al Comisiei de selectare a candidaților a oferit un punctaj disproporționat candidaților, ceea ce a afectat și rezultatele concursului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău