Reacția PSRM la incidentele din stânga Nistrului

  • 26 Aprilie 2022 14:00
Reacția PSRM la incidentele din stânga Nistrului

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova îndeamnă întreaga societate la calm și unitate, iar forțele politice – să se abțină de la speculații și acuzații nefondate în legătură cu „provocările armate din regiunea transnistreană”.

„Subliniem importanța primordială de a păstra pacea în Republica Moldova și a evita implicarea țării și a cetățenilor noștri într-un război. PSRM a evidențiat de multe ori că Republica Moldova trebuie să-și păstreze statutul constituțional de neutralitate, iar conducerea de la Chișinău și întreaga clasă politică să excludă orice gen de acțiuni provocatoare care ar putea avea un rezultat catastrofal pentru țară”, se menționează într-o declarație a PSRM, citată de IPN.  

Partidul Socialiștilor evidențiază necesitatea ca toate instituțiile statului să demonstreze maximă mobilizare pentru a controla eficient atât trecerile la frontieră, precum și situația pe tot teritoriul Republicii Moldova. Formațiunea îndeamnă și cetățenii la „maximă vigilență și să nu se lase provocați de elemente distructive și rău-intenționate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău