Reacția Procuraturii la acuzațiile interlopului Vitalie Proca la adresa lui Vlad Plahotniuc

  • 03 Noiembrie 2017 14:37
Reacția Procuraturii la acuzațiile interlopului Vitalie Proca la adresa lui Vlad Plahotniuc http://jurnal.md

Procuratura Generală vine cu o reacție după interviul interlopului Vitalie Proca, care spune că în 2012 a tras în omul de afaceri Gherman Gorbunțov la comanda lui Vlad Plahotniuc. Instituția precizează că analizează toate informațiile, inclusiv cele apărute în spațiul public, și va informa despre evoluția anchetei de fiecare dată când vor apărea elemente noi, așa precum a făcut-o și anterior, transmite IPN.

„Procuratura a oferit recent detalii pe marginea acestui caz, imediat ce au apărut noi probe, care au fost transmise inclusiv partenerilor externi, care participă la investigarea cazului. Așa precum am informat în repetate rânduri, există de mai multe luni o investigație, inclusiv care vizează încercările de a obține declarații false din partea deținutului Proca, condamnat în România, în care sunt anchetate mai multe persoane depistate că ar fi intermediat o înțelegere în acest sens între deținut și un alt figurant al dosarului tentativei de omor asupra lui Gherman Gorbunțov, înțelegere pentru care s-ar fi dat o parte din suma convenită inițial”, se menționează în comentariul Procuraturii.

În interviul pentru Jurnal TV, filmat în Penitenciarul Jilava, Vitalie Proca a declarat că a tras în omul de afaceri Gherman Gorbunțov la comanda lui Vlad Plahotniuc, tentativa de omor eșuând însă.

„Comanda e a lui Plahotniuc. Nu știu cum îl vede restul lumii, dar eu îl consider un criminal în serie și știu de ce vorbesc așa. M-a prins într-un moment în care am stat mai prost cu banii. Nu am putut să întorc o sumă de bani împrumutată și mi s-a propus să fac acest lucru”, a spus interlopul.

Acesta afirmă că a fost vizitat de mai multe persoane care au încercat să-l convingă să declare că asasinatul a fost comandat de către Renato Usatîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău