Reacția Procuraturii Generale la „scrisoarea deschisă” adresată de Viorel Morari

  • 15 Iunie 2020 14:13
Reacția Procuraturii Generale la „scrisoarea deschisă” adresată de Viorel Morari

Procuratura Generală a venit cu o reacție la „scrisoarea deschisă” adresată de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

„Procuratura reiterează că nu intră în polemici cu inculpații și nu răspunde tentativelor de a antrena instituția în confruntări inutile. Rezultatele controalelor efectuate la subdiviziunea pe care Viorel Morari a condus-o, calitatea și produsul muncii fostului Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, dar și a unor subalterni de-ai săi a aflat-o întreaga societate. Plângerile cetățenilor pe abuzurile admise de acești "procurori" nu contenesc sa vină pe adresa Procurorului General. Zilnic, instituția recepționază astfel de adresări, iar numărul lor ia amploare. Acest lucru reconfirmă ilegalitățile stabilite în cadrul controalelor, temeinicia deciziilor adoptate în privința responsabililor și spulberă toate miturile despre calitățile personale, profesionale și manageriale ale acestora”, se arată în comunicatul instituției. 
 
Amintim că Viorel Morari a adresat o scrisoare procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în care spune că, în pofida declarațiilor și indicațiilor procurorului general privind încetarea reținerilor cu mascați și axarea pe combaterea corupției de nivel înalt, operațiunile cu participarea mascaților în privința unor funcționari cercetați pentru infracțiuni și sume destul de mici continuă și astăzi. El a mai declarat că dosarele de rezonanță sunt abandonate sau trecute în umbră, fără furnizarea publică a informațiilor, inclusiv, date statistice ce ar evidenția volumul de lucru efectuat. De asemenea, Morar îl acuză pe Stoianoglo că nu ar fi un procuror general independent și imparțial.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău