Reacția Procuraturii Generale la declarațiile lui Veaceslav Platon privind investigarea fraudei bancare

  • 25 Noiembrie 2020 10:40
Reacția Procuraturii Generale la declarațiile lui Veaceslav Platon privind investigarea fraudei bancare

Procuratura Generală a venit cu o reacție în urma declarațiilor lui Platon Veaceslav în cadrul unei emisiuni TV prin care s-a pronunțat pe marginea dosarului privind frauda bancară, lăsând să se înțeleagă că este la curent cu evoluțiile anchetei, care, potrivit acestuia, ar fi deja finalizată. 

„Procuratura Generală se delimitează de declarațiile cetățeanului Platon și reamintește că instituția nu necesită intermediari pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Procuratura va informa de sine stătător societatea despre propria activitate și evoluțiile investigațiilor pe dosarele pe care le are în gestiune”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale. 

Menționăm că Veaceslav Paton a declarat la TV8 că „dosarul furtul miliardului este practic finalizat, procurorii cunosc în totalitate schema în baza căreia banii erau puși în circulație”.

El a spus că în cazul furtului miliardului este vizat în calitate de martor și specialist din domeniul bancar. „Dosarul furtul miliarului este finalizat. Procuratura are toată schema pusă pe masă. Se cunoaște cine și ce rol juca. Este o persoană care stă în spate”. Veaceslav Platon a spus că nu este vorba despre deputatul Andrian Candu și nici Serghei Iaralov, fostul vicepreședinte al democraților. Veaceslav Platon a mai afirmat că ar fi demonstrată vinovăția Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în acest dosar. Mai mult, controversatul om de afaceri a declarat că în frauda bancară ar fi fost implicată și banca rusă „Gazprombank”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
0
Ninsoare
Umiditate:86 %
Vint:7,72 m/s
Fri
-1
Sat
0
Sun
0
Mon
1
Tue
0

Curs oficial BNM 28 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0295 -0.0678
USD 17.3561 -0.0272
RON 4.3139 -0.0137
UAH 0.6161 -0.0014
RUB 0.2294 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău