Reacția Procuraturii Generale la declarațiile ex-vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, referitor la cariera de piatră concasată din Pervomaisc, Ucraina

  • 20 Octombrie 2021 10:09
Reacția Procuraturii Generale la declarațiile ex-vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, referitor la cariera de piatră concasată din Pervomaisc, Ucraina

PG a venit cu o reacție la declarațiile ex-vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, prin care solicită Procuraturii Generale să informeze societatea despre soarta dosarului penal pornit pe faptul devalizării carierei de piatră concasată din Pervomaisc  (Ucraina). 

PG precizează că circumstanțele invocate constituie subiect de investigație în cadrul unei cauze penale, pornite în februarie 2021, de către Procuratura Generală. Cauza penală vizată se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție, care examinează acțiunile pretinse a fi ilegale ale unor factori de decizie din cadrul ÎS „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc” și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin prisma săvârșirii infracțiunii de abuz de serviciu (art.327 alin.(2) lit.b1) din Codul penal), săvârșit din interes material, în scopul realizării intereselor personale sau în interesul unor terțe persoane, care în consecință au cauzat daune în proporții deosebit de mari, în valoare de aproximativ 22 164 500 lei.
 
Procuratura Anticorupție a efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea cercetării circumstanțelor cazului complet, obiectiv și sub toate aspectele.
 
În acest sens, precizăm că, printre acțiunile întreprinse de procurorii anticorupție pentru investigarea cazului sesizat, se numără și cererea de asistență juridică internațională, adresată în aprilie 2021, organelor competente din Ucraina, care la moment se află în proces de executare.
 
Totodată, remarcăm că, referitor la acest subiect, Procuratura Anticorupție conlucrează eficient cu oficiul Procurorului General al Ucrainei.
 
În contextul celor expuse supra, reiterăm poziția fermă a Procuraturii de a întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura efectuarea unor investigații eficiente pe toate cazurile pe care le gestionează, iar activitatea procurorilor este desfășurată doar în interesul public.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
19
Fri
21
Sat
22
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău