Reacția Primăriei Chișinău la articolulul realizat de Rise Moldova

  • 20 Iunie 11:37
Reacția Primăriei Chișinău la articolulul realizat de Rise Moldova

Administrația municipiului Chișinău a venit cu o reacție după ce Rise Moldova a publicat materialul „Primăria premiilor”.

Potrivit Primăriei Chișinău, suma care apare articolul RISE, cât și în Raportul Curții de Conturi reprezintă suma totală a cheltuielilor de personal despre care reprezentanții Curții presupun că sunt neregulamentare pentru toate autoritățile și instituțiile finanțate de la bugetul municipal. Astfel, municipalitatea susține că această sumă nu se referă exclusiv la suma premiilor acordate funcționarilor și demnitarilor publici din cadrul Primăriei municipiului Chișinău (aparat) după cum se încearcă a fi prezentat în articolul RISE.

În același timp, Primăria Chișinău subliniază că dreptul la premiul anual în mărime de 3 salarii funcționarilor publici angajați în cadrul AAPL a fost stabilit de către legiuitor pentru a compensa discrepanțele existente în nivelul de salarizare a acestora față de funcționarii autorităților publice centrale.

„Cu privire la sumele premiilor acordate persoanelor cu funcții de demnitate publică, menționăm că acestea nu reprezintă premiul anual pentru activitatea în anul 2016, ci sunt premii unice achitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă din contul economiilor formate la fondul de salarizare al Primăriei municipiului Chișinău, iar conform practicii acceptate acordarea primelor pentru angajații aparatului primăriei, inclusiv viceprimari s-a efectuat în baza dispoziției primarului general”, se arată într-un comunicat al instituției. 

Primăria Chișinău mai menționează că toate argumentele privind legalitatea achitărilor efectaute în contul acordării premiilor către angajații autorităților administrației publice locale au fost prezentate echipei Curții de Conturi pe parcursul misiunii de audit, însă acestea au fost ignorate și neluate în considerație la întocmirea Raportului auditului asupra raportului financiar al municipiului Chișinău pe anul 2017.

Autorii raportului Curții de Conturi nu au comentat, deocamdată, afirmațiile reprezentanților Primăriei Chișinău. 

Amintim că Rise Moldova a scris că zeci de angajați ai Primăriei municipiului Chișinău, inclusiv fostul primar Dorin Chirtoacă și viceprimarul Nistor Grozavu, au beneficiat de premii și sporuri salariale nejustificate în sumă totală de peste 13 milioane de lei. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
6,37 °C
cer fragmentat
Umiditate:81 %
Vint:2,1 m/s
Wed
4 °C
Thu
3 °C
Fri
4 °C
Sat
8 °C
Sun
8 °C

Curs oficial BNM 10 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2684 -0.0634
USD 17.4021 -0.0257
RON 4.0326 -0.0118
UAH 0.7343 -0.0004
RUB 0.2731 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău