REACȚIA președinției și a lui Viorel Chetraru la demersul lui Streleț

  • 16 Octombrie 2015 16:23
REACȚIA președinției și a lui Viorel Chetraru la demersul lui Streleț

Președintele Nicolae Timofti va examina demersul premierului privind demiterea directorului CNA, Viorel Chetraru și probabil va avea o întrevedere cu acesta, a declarat pentru Radio Chișinău secretarul general al președinției Ion Păduraru.

”Jumătate de oră în urmă a ajuns demersul premierului la Dl președinte. Restul, mai durează, nu se face așa de repede. Conform procedurii interne Dl președinte discută cu fiecare persoană care este vizată. Probabil se va întâlni și cu premierul. Deocamdată se examinează”, a declarat Ion Păduraru.

Viorel Chetraru a declarat pentru portalul anticorupție.md că se va conforma deciziei șefului statului. "Sunt general și nu comentez declarațiile șefilor mei ierarhici. Voi aștepta decizia președintelui și mă voi conforma", a declarat el.

Valeriu Streleț a declarat că cere demiterea lui Viorel Chetraru deoarece indicele percepției corupției este în creștere, iar CNA ar fi abordat o strategie de combatere selectivă a corupției.

El a învinuit CNA și pentru faptul că ar investiga selectiv și dosarele legate de Banca de Economii, iar principalul vinovat (Ilan Shor) este în continuare la libertate, chiar dacă el a recunoscut că a comis un act de corupere activă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău