Reacția președintei Maia Sandu la decizia CEC privind numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la anticipate

  • 05 Iunie 2021 14:46
Reacția președintei Maia Sandu la decizia CEC privind numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la anticipate

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție la decizia Comisiei Electorale Centrale privind numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la alegerile parlamentare anticipate.

„Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii. Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului și a încălcat criteriile legale ce stau la baza stabilirii numărului de secții de votare în afara țării. Cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare. Somez CEC să-și revadă imediat decizia - să respecte legea și să asigure dreptul la vot”, a declarat Maia Sandu, într-o postare pe Facebook. 
 
Menționăm că majoritatea membrilor CEC au refuzat propunerea de majora numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la alegerile anticipate din 11 iulie, hotărând ca să fie deschise 139 de secții, la fel ca la scrutinul prezidențial din noiembrie 2020. PAS va contesta hotărârea în instanța de judecată. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău