Reacția președintei CC la informațiile conform cărora decizia Curții privind stabilirea circumstanței dizolvării Parlamentului ar fi fost deja luată

  • 07 Aprilie 2021 14:09
Reacția președintei CC la informațiile conform cărora decizia Curții privind stabilirea circumstanței dizolvării Parlamentului ar fi fost deja luată

Președinta Curții Constituționale Domnica Manole neagă informațiile apărute ieri pe un site apropiat socialiștilor că decizia Curții privind stabilirea circumstanței dizolvării Parlamentului ar fi fost deja luată.

Într-o luare de poziție publicată azi pe pagina oficială a Curții, Domnica Manole neagă cu fermitate aceste informații pe care le consideră calomniatoare. Ea mai spune că este judecător independent și că asupra ei nu au fost făcute presiuni în legătură cu Avizul care va fi pronunțat de Curte în perioada imediat următoare.


În finalul comunicatului președinta Curții își manifestă ”dezaprobarea privind metodele incorecte și manipulatoare pe care le utilizează unii reprezentanți ai presei online”.
Un portal care, potrivit experților, ar fi favorabil PSRM, a scrie ieri ”pe surse” că decizia privind stabilirea circumstanțelor dizolvării Parlamentului a fost deja luată ca urmare a unor presiuni puternice asupra Domnicăi Manole din partea președintei Maia Sandu și a ambasadorului Statelor Unite la Chișinău, Derek Hogan.

Nici președinția și nici misiunea diplomatică nu au făcut vreun comentariu pe marginea informației respective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău