Reacția Poliției, după ce susținătorii Partidului „Șor” au blocat mai multe drumuri: „Au fost încălcate grav prevederile CSE”

  • 13 Martie 2023 18:31
Reacția Poliției, după ce susținătorii Partidului „Șor” au blocat mai multe drumuri: „Au fost încălcate grav prevederile CSE”

În legătură cu blocarea mai multor străzi și trasee, în municipiul Chișinău și în câteva raioane de către membrii Partidului Șor, Poliția atenționează că au fost încălcate grav prevederile Comisiei Situații Excepționale, care vor fi documentate prin prisma cadrului legal, scrie Radio Chișinău.

Forțele de ordine au fost implicate în acțiuni de asigurare a ordinii publice, siguranței cetățenilor și a circulației rutiere, în contextul în care mai multe străzi în sectoarele Botanica și Râșcani ale capitalei au fost blocate de simpatizanții Partidului „Șor”. De asemenea, aceștia au încercat să blocheze circulația pe mai multe trasee naționale din Orhei, Ungheni, Cimișlia, Telenești.

Acțiunea are loc după un protest antiguvernamental desfășurat duminică în centrul Chișinăului, la care organizatorii au amenințat guvernarea că dacă nu va răspunde revendicărilor, „își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile necesare pentru a obliga conducerea țării să respecte voința cetățenilorˮ.

Protestatarii, în frunte cu deputata Marina Tauber, cer achitarea integrală a facturilor la energia electrică, termică și gazele naturale.

Amintim că Guvernul acordă în perioada rece a anului compensații la încălzire, curent electric și gaze, în funcție de gradul de vulnerabilitate a fiecărei familii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău