Reacția PLDM după ce Nadejda Plăcintă a anunțat că părăsește partidul

  • 21 Septembrie 2020 15:11
Reacția PLDM după ce Nadejda Plăcintă a anunțat că părăsește partidul

PLDM a venit cu o reacție după ce Nadejda Plăcintă a anunțat că renunță la funcția de președinte al Organizației de Femei și că părăsește partidul.

Astfel, reprezentanții PLDM susțin că Nadejda Plăcintă nu are și nu a avut vreodată calitatea de membru al partidului, „pe care să o fi dobândit după procedurile statutare” și, respectiv, nu poate renunța acum la o calitate ce nu i-a fost atribuită.

„După Congresul IX din 16 august 2020, autoarea respectivelor acuzații nefondate nu s-a regăsit în vreo funcție de conducere în partid. Respectiv, ea nu poate acum să renunțe la funcții pe care nu le deține. Ca să poți aprecia gradul de democrație internă a unui partid, trebuie să fii parte a acestui partid și să participi la activitățile lui, fie ca membru de rând, fie ca reprezentant al organelor sale de conducere. După ultimul congres, Nadejda Plăcintă nu a formulat critici la adresa partidului, nu a trecut pragul sediului central și nu a participat la vreo ședință a vreunui organ de conducere al PLDM. Respectiv, judecățile dânsei despre nivelul de democrație și constructivism în partid sunt subiective și eronate. Regretăm acest incident mediatic, provocat cu rea-credință de cei ce urmăresc denigrarea Partidului Liberal Democrat și a conducerii sale în ajunul alegerilor prezidențiale”, se arată în comunicatul formațiunii. 

Menționăm că Nadejda Plăcintă a anunțat astăzi că pleacă din PLDM, declarând că „într-o democrație sănătoasă de partid, „o critică constructivă în cadrul organelor de conducere este binevenită”, iar aceasta „îi incomodează doar pe oamenii mici”. „Aceasta denotă vehement lipsa unei voințe sincere de schimbare, reformare si progres”, a mai spus ea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău