Reacția PG după ce deputatul Inga Grigoriu a solicitat suspendarea din funcție a procurorului general, Alexandr Stoianoglo

  • 13 Aprilie 11:34
Reacția PG după ce deputatul Inga Grigoriu a solicitat suspendarea din funcție a procurorului general, Alexandr Stoianoglo

Procuratura Generală a venit cu o reacție după ce deputatul Platformei DA, Inga Grigoriu, a dresat o sesizare Consiliului Superior al Procurorilor pin care solicită suspendarea din funcție a procurorului general, Alexandr Stoianoglo și desemnarea unui procuror care să-l cerceteze penal.

Deputatul își argumentează soicitarea făcând referire la informațiile publicate recent pe un portal din Ucraina conform cărora familia procurorului general ar avea tangențe cu anumite companii afiliate lui Veaceslav Platon.
 
Astfel, Procuratura menționează că, în cadrul efectuării urmăririi penale pe dosarul privind ”amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală”, PCCOCS a luat în examinare și sesizarea deputatului Inga Grigoriu, care după formă și conținutul ei se referă la circumstanțele subiectului cauzei penale în derulare.
 
„Precizăm că, așa precum am mai informat, pretinsele investigații jurnalistice fac deja obiectul unei cauze penale instrumentate de PCCOCS sub aspectul amestecului în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, în interesele unei organizații criminale, detalii pe marginea dosarului fiind disponibile în comunicatul din 9 aprilie 2021.
Totodată, ținem să atragem atenția publicului asupra intensității și cercului de persoane cointeresate în denigrarea și înlăturarea conducerii Procuraturii Generale, precum și în compromiterea anchetei pe dosarele de rezonanță. Or, având grave carențe în materie de cunoaștere a dreptului și a normelor procesual-penale, deputatul Grigoriu își asumă acțiuni, din care se poate deduce că fie acționează din necunoaștere, fie este consiliată și ghidată de persoane care reprezintă anumite grupuri de interese și categoric nu-și doresc evoluția anchetelor într-un format necontrolat de ei. Înțelegem îngrijorările acelor forțe care altădată controlau tot ce se denumea ”justiție” și care astăzi s-au pomenit într-un van informațional total –situația care îi sperie și îi deranjează în cel mai direct mod, făcându-i să acționeze nechibzuit și să comită greșeli”, se arată în comunicatul Procuraturii. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:7,72 m/s
Sun
10
Mon
13
Tue
13
Wed
12
Thu
14

Curs oficial BNM 09 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.4838 -0.0000
USD 17.8399 -0.0000
RON 4.3609 -0.0000
UAH 0.6431 -0.0000
RUB 0.2391 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău