Reacția PDM la inițierea unei cauze penale privind uzurparea puterii de stat

  • 05 August 2019 14:39
Reacția PDM la inițierea unei cauze penale privind uzurparea puterii de stat

Parrtidul Democrat califică inițierea unei cauze penale de către Procuratura generală pe faptul uzurpării de stat drept un atac asupra formațiunii din partea guvernării PSRM-ACUM.

Potrivit unui comunicat al democraților, decizia este absolut ilegală și „se înscrie perfect în acțiunile de hărțuire a reprezentanților democrați și în dorința noii puteri de a lovi în pluralismul politic prin scoaterea în afara legii a PDM”

„Dovadă a faptului că decizia PG de a iniția urmărirea penală, contrar deciziei anterioare a Procuraturii Generale, este și afirmația liderului PPDA, Andrei Năstase, făcută tot astăzi, că insistența lui a dat roade și a fost inițiat dosarul penal, unul pe care PDM îl consideră exclusiv politic”, susțin reprezentanții PD. 

Astfel, democrații susțin că vor ataca în instanță ordonanța Procuraturii generale privind inițierea unei cauze penale privind uzurparea puterii de stat. 

Amintim că Procuratura generală a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al instituției, cauza a fost inițiată prin ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Totodată a fost anulată ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul Procuror Genaral – interimar, Igor Popa, fiind constatate erori de fapt și de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău