Reacția PAS la decizia CEC privind somația de a achita suma restantă

  • 23 Aprilie 2019 15:20
Reacția PAS la decizia CEC privind somația de a achita suma restantă

Partidul Acțiune și Solidaritate califică decizia Comisiei Electorale Centrale de astăzi prin care a fost obligat să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei dintr-o donație neconformă cu legea primită în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, drept o încercare de discreditare a formațiunii.

Formațiunea susține că a plătit deja o bună parte din această datorie și, totodată, s-a arătat dispusă să întoarcă eșalonat toată suma.

„Însuși CEC a recunoscut că până în prezent PAS a făcut 8 plăți, adică a dovedit buna sa credință, fapt care excludea necesitatea adoptării unei somații în vederea obligării PAS de a achita suma restantă”, se arată într-un comunicat.

Potrivit CEC, în 2016 partidul condus de Maia Sandu a primit în timpul campaniei prezidențiale o donație de 100 de mii de lei de la o persoană juridică, contrar prevederilor legislației electorale. Până acum, PAS a vărsat în buget doar 24 de mii de lei din suma totală a donației neconforme.

PAS precizează că la momentul acceptării acelei donații, nu cunoștea despre faptul că respectiva companie este cu capital străin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău