Reacția PAS la concluziile raportului privind Fundația „Dialog Deschis”

  • 16 Noiembrie 2018 12:29
Reacția PAS la concluziile raportului privind Fundația „Dialog Deschis”

Partidul „Acțiune și Solidaritate” a venit cu o reacție după ce astăzi au fost prezentate constatările Comisiei de anchetă privind „Dialog Deschis”.

Potrivit comunicatului formațiunii, regimul vrea să fraudeze alegerile, inclusiv prin fabricarea unei minciuni ca cea cu sirenii din campania prezidențială. „PAS nu are nicio conexiune cu Ludmila Kozlovska și fundația „Dialog Deschis” și nu a fost finanțat niciodată de această fundație. Unica acuzație aberantă care se aduce este faptul că Maia Sandu a participat la o conferință, la invitația mai multor membri respectați ai Parlamentului European, cu finanțarea biletului și a cazării de această fundație cu care colabora Parlamentul European”, susține PAS. 

Comisia de anchetă privind elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației poloneze „Dialog Deschis” a constatat că aceasta ar fi avut legături cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și că ar fi fost finanțată de acesta, inclusiv din bani care ar proveni din tranzacțiile frauduloase din sectorul bancar și operațiunea financiară ilegală numită „laundromatul rusesc”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău