Reacția partidului „Șor” la declarațiile Maiei Sandu privind planul Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova

  • 13 Februarie 2023 15:43
Reacția partidului „Șor” la declarațiile Maiei Sandu privind planul Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova

Partidul Șor a reacționat la declarațiile Maiei Sandu privind planul Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova, în care a fost vizată și această formațiune, transmite Radio Chișinău.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a comentat într-o conferință de presă că declarațiile șefei statului reprezintă „o tentativă de uzurpare a puterii în stat” și care vor „da start unor noi abuzuri și încălcări ale drepturilor omului”. Ea a spus că „cetățenii vor ieși în stradă să ceară respectarea drepturilor lor”. Astăzi, 13 februarie, Mișcarea Pentru Popor, din care face parte și Partidul Șor, a anunțat pentru ziua de duminică un protest vizavi de tarifele mari pentru gazele naturale.

Șefa statului a atenționat astăzi într-o conferință de presă că forțe din afara Republicii Moldova urmăresc schimbarea puterii de la Chișinău prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, iar în realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale cum ar fi formațiunea Șor, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine, și persoane care au legătură cu Plahotniuc. Maia Sandu a subliniat că toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului trebuie să fie trași la răspundere.

Amintim că în toamna anului trecut, Partidul Șor a organizat proteste în stradă la care au participat oameni plătiți, după cum a constatat presa de investigații. De asemenea, procurorii i-au prins în flagrant pe organizatorii protestelor cu sacoșe cu bani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău