Reacția negociatorului-șef al UE la respingerea de către Parlamentul britanic a Acordului Brexit

  • 13 Martie 2019 12:58
Reacția negociatorului-șef al UE la respingerea de către Parlamentul britanic a Acordului Brexit

Negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat miercuri că Acordul Brexit respins marți în Camera Comunelor este singura variantă de ieșire „ordonată” a Marii Britanii din Uniunea Europeană, conform BBC, scrie Mediafax.

„Dacă Marea Britanie vrea să părăsească Uniunea Europeană într-o manieră ordonată, acest acord este - și va rămâne- singurul acord posibil”, a declarat Michel Barnier la Strasbourg.

„Suntem într-un punct critic- riscul de ieșire din UE fără un acord nu a fost niciodată mai mare”, a adăugat negociatorul-șef.

Michel Barnier a transmis că responsabilitatea revine acum Marii Britanii, care trebuie să găsească o metodă de a ieși din impas, având în vedere că „Uniunea Europeană a mers cât de departe a putut” în negocierea acordului.

Comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, a declarat miecuri că Parlamentul britanic și-a pierdut „ultima șansă” de a ieși din Uniunea Europeană cu un acord.

„Am făcut tot ce se putea. Marea Britanie trebuie să spună ce vor, acum că ne-au spus ce nu vor”, a declarat Moscovici pentru postul de televiziune France 2.

Camera Comunelor a respins marți seară Acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul, cu un raport de voturi 391/242.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău