REACȚIA Maiei Sandu la nominalizarea lui Ion Chicu la funcția de premier. „Igor Dodon a numit un candidat care este docil, îl va asculta și îi va îndeplini toate dorințele"

  • 13 Noiembrie 2019 21:08
REACȚIA Maiei Sandu la nominalizarea lui Ion Chicu la funcția de premier. „Igor Dodon a numit un candidat care este docil, îl va asculta și îi va îndeplini toate dorințele

Prim-ministrul în exercițiu, Maia Sandu, a declarat că nu crede într-un guvern tehnocrat, așa cum spune președintele Igor Dodon că va fi următorul cabinet de miniștri.

 În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV8, Maia Sandu a spus că Igor Dodon l-a nominalizat pe Ion Chicu premier pentru a avea un prim-ministru docil și crede că echipa viitorului guvern a fost negociată cu Partidul Democrat. Ea a mai spus că era clar că vor ajunge în această situație.

Igor Dodon a numit un candidat care este docil, îl va asculta și îi va îndeplini toate dorințele. Ion Chicu a acuzat oficiali ai Uniunii Europene  de furtul miliardului. Mă întreb dacă această numire vine să sfideze UE. Nu este foarte clar ce vrea să facă Igor Dodon(…), cum are de când să formeze reforme, să obțină asistență externă.  Dacă nu vor obține asistență externă, atunci vor trebui să facă ceea ce a făcut anterior PD: să se împrumute la dobânzi foarte înalte. Nu cred într-un Guvern tehnocrat, cred că va fi o combinație de oameni care au fost și la PD și la PSRM. Acest Guvern ne este prezentat cu o rapiditate uimitoare. Cred că această echipă a fost negociată cu cei de la PD o perioadă. Acest premier e o ofensă la adresa UE. El a acuzat oficiali europeni de furtul miliardului și îl vorbește de bine pe Plahotniuc”, a declarat premierul în exercițiu.

Maia Sandu a mai spus că în timpul guvernării sale, dar și în cadrul alianței majoritare trebuiau să insiste mai multe pe curățarea instituțiilor. Ea a spus că au ales să meargă cu socialiștii în majoritate parlamentară, până în momentul în care au înțeles că PSRM nu își dorește reformarea justiției.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău