Reacția MAI la acuzațiile privind aderarea unor ofițeri în rezervă la o structură paramilitară căzăcească, considerată subversivă de Kiev

  • 18 Februarie 2020 13:34
Reacția MAI la acuzațiile privind aderarea unor ofițeri în rezervă la o structură paramilitară căzăcească, considerată subversivă de Kiev

Ministerul Afacerilor Interne va examina cazul raportat de veteranii războiului de pe Nistru privind aderarea unor ofițeri în rezervă ai trupelor speciale de carabinieri la o structură paramilitară căzăcească, considerată subversivă de Kiev.

În calitate de probe, veteranii au prezentat fotografii în care Vasile Severin, Andrei Vatamaniuc și Mihail Gorbatovschi apar îmbrăcați în uniforme ale Republicii Moldova, însă cu epoleți de cazaci pe umăr. Asociația „Tiras-Tighina” a anunțat că va sesiza instituțiile de forță pentru că îi suspectează pe foștii camarazi de crearea unor trupe de mercenari.

„Aceste persoane nu mai sunt actuali ofițeri ai MAI, sunt veterani, foști angajați ai trupelor de carabinieri. MAI nu a acordat asemenea grade, iar gradele pe care le dețin nu corespund cu uniformele despre care se vorbește, sunt acțiuni care contravin legii. Nu vom accepta astfel de acțiuni provocatoare.”, a transmis Ministerul de Interne pentru Radio Chișinău.

La acest subiect se va expune și Consiliul veteranilor trupelor de carabinieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău