Reacția MAEIE referitor la declarațiile lui Lavrov: Fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse

  • 02 Februarie 2023 12:34
Reacția MAEIE referitor la declarațiile lui Lavrov: Fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu o reacție referitor la declarațiile ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care a declarat într-un interviu că Occidentul a pus ochii pe Republica Moldova, care poate avea rolul „următoarei Ucraine”. Instituția menționează că declarații nu corespund adevărului, transmite Radio Chișinău.

Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni.

R. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru. Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere.” - a subliniat purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă.

Amintim că Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este dispusă să se unească cu România și „se avântă” în NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău