Reacția MAEIE la deschiderea de către Rusia a reprezentanței oficiale a Transnistriei la Moscova

  • 24 Ianuarie 2019 12:48
Reacția MAEIE la deschiderea de către Rusia a reprezentanței oficiale a Transnistriei la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, clarificarea statutului fundației pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale "Transnistria", inaugurată zilele trecute.

Chișinăul face referire la mai multe declarații ale liderilor de la Tiraspol, care îi oferă noii structuri statut de „reprezentanță diplomatică”, dar și la titulatura de „reprezentanță oficială” care e trecută pe frontispiciul organizației.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe atrage atenția asupra faptului că statutul de „reprezentanță oficială” are semnificație definitorie pentru contextul relațiilor diplomatice, în așa fel fiind adus un prejudiciu relațiilor bilaterale moldo-ruse. Astfel de acțiuni subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, iar MAEIE amintește că în favoarea respectării principiilor amintite mai sus, conducerea Federației Ruse s-a pronunțat deschis și univoc în repetate rânduri.

Astfel, MAEIE face apel la autoritățile Federației Ruse să asigure respectarea deplină a cadrului legislativ intern și cel internațional deopotrivă, în lumina discuțiilor petrecute, pentru a evita orice confuzii și speculații în măsură să prejudicieze relațiile bilaterale dintre cele două țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău