Reacția MAEIE la anularea decretului privind problema transnistreană

  • 21 Februarie 2023 21:12
Reacția MAEIE la anularea decretului privind problema transnistreană

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a venit cu o reacție, după ce președintele rus Vladimir Putin a anulat astăzi, 21 februarie, un decret de politică externă, ce garanta soluționarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității Republicii Moldova.

„MAEIE a luat notă de decizia de abrogare a decretului privind politica externă a Federației Ruse din anul 2012. Vom analiza cu atenție conținutul noii concepții o dată ce va fi făcută publică.

În ceea ce privește abordarea țării noastre privind reglementarea transnistreană - rămânem ferm atașați unui proces de reglementare pașnică a conflictului. De asemenea, vom continua să cerem retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova conform angajamentelor”, a declarat ofițerul de presă al MAEIE Filip Cojocaru, se arată în comunicatul MAEIE.

Vladimir Putin a anulat astăzi, 21 februarie, un decret de politică externă, ce garanta soluționarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității Republicii Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău