Reacția MAEIE după ce Ambasada Rusiei în R. Moldova a comentat decizia CC prin care a fost anulată legea ce oferea statut special limbii ruse

  • 22 Ianuarie 2021 17:46
Reacția MAEIE după ce Ambasada Rusiei în R. Moldova a comentat decizia CC prin care a fost anulată legea ce oferea statut special limbii ruse

După ce Ambasada Federației Ruse la Chișinău a comentat hotărârea Curții Constituționale prin care a fost anulată legea ce oferea statut special limbii ruse, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis un comunicat, în care a solicitat misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova și membrilor personalului diplomatic al acestora, ”în spiritul Convenției cu privire la relațiile diplomatice de la Viena (1961), să manifeste respect față de legile, regulamentele și instituțiile statului de acreditare și să se abțină de la comentarii, care ar putea fi calificate ca ingerințe în treburile interne ale statului”.

Ambasada Federației Ruse la Chișinău și-a exprimat nemulțumirea, după hotărârea Curții Constituționale, subliniind că ”privarea limbii ruse de statutul de limbă de comunicare interetnică este un factor alarmant, în contextul păstrării păcii interetnice în statul multinațional moldovenesc”.

Misiunea diplomatică a amintit despre consecințele a ceea ce numește ”șovinism anti-rus”, de la sfârșitul anilor '80, începutul anilor '90 ai secolului trecut, făcând referire la războiul de pe Nistru.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău