Reacția MAE București privind decizia CA de a acorda postului TVR Moldova o frecvență cu acoperire națională

  • 31 Decembrie 2019 17:16
Reacția MAE București privind decizia CA de a acorda postului TVR Moldova o frecvență cu acoperire națională

Decizia Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova de a acorda postului TVR Moldova o frecvență cu acoperire națională poate fi considerată ca fiind una de natură reparatorie, apreciază Ministerul Afacerilor Externe de la București.

Autortitățile române anunță într-un comunicat că au întreprins eforturi susținute și continue în sprijinul redobândirii de către TVR Moldova a frecvenței naționale de emisie, retrasă abuziv în 2007.

În context, MAE își exprimă încrederea că această decizie va contribui la consolidarea legăturii Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și la îmbunătățirea accesului cetățenilor țării vecine la informație corectă și imparțială din spațiul european.

'Totodată, acoperirea națională pe care o va deține TVR Moldova reprezintă o oportunitate pentru întărirea comunității de limbă și cultură existentă între România și Republica Moldova', mai arată comunicatul ministerului de externe de la București.

Amintim că ieri Consiliul Audiovizual de la Chișinău a votat unanim pentru acordarea frecvenței naționale pentru TVR Moldova.

TVR a rămas fără frecvența din R.Moldova acum 12 ani, când aceasta i-a fost retrasă abuziv în 2007, de către guvernarea comunistă. Cazul a ajuns la CEDO, iar TVR a revenit în Republica Moldova abia în decembrie 2013, în urma unei înțelegeri amiabile între Guvernele de la Chișinău și București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău