Reacția MAE al României după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean

  • 12 Ianuarie 2020 19:34
Reacția MAE al României după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean

România „monitorizează îndeaproape” situația, după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean, se precizează într-un mesaj pe contul oficial de Twitter al Ministerului Afacerilor Externe de la București, scrie Digi24.ro.

România monitorizează îndeaproape situația, după ce  Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean, iar acest lucru include și urmărirea respectării Convenției de la Viena, ce reglementează relațiile diplomatice și libertatea de adunare în spațiul public”, este mesajul MAE, potrivit Agerpres.

Mai multe sute de studenți s-au adunat sâmbătă seară la Teheran, ca răspuns la invitația de a aduce un omagiu celor 176 de victime ale Boeingului ucrainean, în majoritate iranieni și canadieni, doborât "din greșeală" miercuri de o rachetă iraniană. Ei au cerut demisia ayatollahului și au scandat împotriva Gardienilor Revoluției.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran și-a asumat sâmbătă „responsabilitatea totală” pentru doborârea avionului ucrainean de pasageri, a declarat Amirali Hajizadeh, șeful Forței aerospațiale a acestei armate ideologice, potrivit AFP și Reuters.

Avionul Boeing 737, care efectua zborul PS752 al companiei Ukraine Airlines International, s-a prăbușit miercuri dimineața la câteva minute după ce a decolat din Teheran. Cele 176 de persoane aflate la bord, majoritatea dintre ele iranieni și canadieni, și-au pierdut viața.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău