Reacția lui Vlad Plahotniuc la dosarul deschis în Rusia privind contrabandă și trafic de droguri

  • 26 Iunie 2019 20:03
Reacția lui Vlad Plahotniuc la dosarul deschis în Rusia privind contrabandă și trafic de droguri

Fostul lider all PDM, Vlad Plahotniuc, a reacționat la dosarul deschis în Rusia privind contrabandă și trafic de droguri, precizând că această acțiune este doar una dintre acele acțiuni despre care a scris recent că ar fi amenințări la adresa sa și a familiei sale.

„Federația Rusă mi-a deschis mai multe dosare, nu cunosc numărul exact, despre fiecare am aflat din presă: fie apăreau când erau alegeri, fie atunci când Republica Moldova, sub guvernarea Partidului Democrat, lua anumite decizii care nu erau pe placul Moscovei. Toate aceste dosare sunt fantezii și încercări de a implica numele meu în niște dosare care nu au absolut nici o legătură cu mine. Interpol a respins exact pe acest motiv de hărțuire politică zeci de tentative ale Rusiei, prin care se încerca limitarea abuzivă a libertății mele de mișcare. De asemenea, am primit mesaje din partea autorităților din anumite țări în legătură cu unele acțiuni pe care Federația Rusă le-a încercat împotriva mea, prin intermediul statelor respective”, a declarat Plahotniuc. 

Deputatul PD a mai menționat că în aceste zile se fac presiuni enorme din partea Moscovei, scopul acestora fiind intimidarea sa. 

„Toate aceste lucruri care apar în spațiul public, dar și cele care încă nu se vad, însă le cunosc, explică foarte clar motivul pentru care am hotărât să iau anumite măsuri de siguranță în această perioadă”, a adăugat Vlad Plahotniuc. 

Menționăm că Ministerul rus de Interne a anunțat că i-a pus sub acuzare pe Vlad Plahotniuc și ex-deputatul PD, Constantin Țuțu, într-un dosar de contrabandă și trafic de drogur pe motiv că ar coordona, împreună cu Oleg Pruteanu, alias Borman, o rețea criminală transnațională. Aceștia riscă până la 20 de ani de închisoare.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău