Reacția lui Vlad Plahotniuc în urma dosarului penal deschis în România

  • 14 Noiembrie 2017 11:28
Reacția lui Vlad Plahotniuc în urma dosarului penal deschis în România

Liderul PDM Vlad Pahotniuc nu este vizat în niciun dosar penal în România, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari.

El a făcut referire la informațiile apărute aseară în presă despre un dosar penal deschis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (DIICOT) în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Veaceslav Platon.

Potrivit jurnal.md, care a publicat și o copie a ordonanței, Vlad Plahotniuc a fost învinuit de Veaceslav Platon că l-ar fi deposedat ilegal de acțiunile la mai multe instituții financiare, printre care Victoriabank, Banca de Economii, etc. Un procuror din România ar fi dispus începerea urmăririi penale în aprilie 2017.

Vitalie Gămurari a negat însă că Vlad Plahotniuc este vizat în dosar. Potrivit acestuia, ordonanța a fost inițiată în urma plângerii depuse de Veaceslav Platon pe faptele enunțate de acesta, dar nu pe numele lui Vlad Plahotniuc. „Este o procedură standard”, a declarat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PDM Vlad Plahotniuc a depus demersuri pe numele organelor de anchetă din România prin care a solicitat să fie informat dacă este vizat în vreun dosar, iar răspunsul a fost negativ.

El a calificat informațiile apărute în presă drept „o nouă campanie de manipulare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău