Reacția lui Pavel Filip la demiterea a 65 de funcționari publici: Pregătesc locurile pentru membrii PSRM, PAS și PPDA

  • 27 Iulie 2019 18:18
Reacția lui Pavel Filip la demiterea a 65 de funcționari publici: Pregătesc locurile pentru membrii PSRM, PAS și PPDA

Fostul premier democrat Pavel Filip critică decizia de vineri a Guvernului privind lichidarea funcțiilor publice de secretar general de stat și secretar de stat. Potrivit acestuia, noua guvernare ar face în acest fel loc pentru membrii PSRM, PAS și Platforma DA.

"Ieri guvernarea ”convențional pro-europeană” și la fel de convențional democrată a decis să dea afară 65 de funcționari. Fără nicio evaluare, fără nicio analiză, toți secretarii de stat, numiți PRIN CONCURS până acum, vor fi demiși. Fotoliile lor nu rămân însă goale. În locul lor deja vin alții. Doar că... surpriză! FĂRĂ CONCURS, nu în bază de profesionalism, ci în bază de naș/cumătru/membru de partid. Nu acestea oare erau acuzațiile care ni se aduceau nouă? Sau deja și transparența și concursurile publice au fost declarate captive și anulate? Din nou, ipocrizia politică. Așa e când te bați cu pumnul în piept că ești integru și onest, dar, când ajungi la putere, scuipi pe ”principii și valori”. Pesemne că nu înțelegem încă ce înseamnă democrația adevărată și necapturată," a scris Filip pe Facebook.

Cabinetul de miniștri a aprobat, vineri, 26 iulie, o hotărâre prin care 65 de funcționari publici de nivel superior vor fi anunțați că funcțiile lor sunt lichidate. Pe listă sunt trecute 33 de persoane care dețin funcțiile de secretar general de stat și secretar de stat și 32 de șefi și șefi adjuncți în cadrul oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău