Reacția lui Donald Trump după ce Kim Jong-un a reapărut în public

  • 03 Mai 2020 12:40
Reacția lui Donald Trump după ce Kim Jong-un a reapărut în public

Președintele american, Donald Trump, a reacționat sâmbătă la vestea reapariției în public - după trei săptămâni de absență - a lui Kim Jong-un, declarându-se bucuros că liderul nord-coreean aparent este bine sănătos. Liderul de la Phenian nu mai apăruse în public de trei săptămâni, ceea ce dăduse naștere unor intense zvonuri și speculații, inclusiv că ar fi mortm, scrie Digi24.ro

„Eu, unul, sunt mulțumit că a revenit și este bine!”, a scris pe Twitter Donald Trump, după ce presa oficială nord-coreeană a difuzat, vineri, imagini cu liderul comunist participând la un eveniment public.

Kim Jong-un nu mai apăruse în public din data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire a biroului politic al Partidului Muncitoresc. Zvonurile cu privire la starea sa de sănătate au început să circule după ce, în mod surprinzător, a fost absent de la ceremoniile din 15 aprilie, cea mai importantă sărbătoare din Coreea de Nord, când este celebrată nașterea fondatorului regimului, Kim Ir Sen, bunicul actualului lider.

O echipă de medici din China care ar fi venit în Coreea de Nord a amplificat zvonurile că liderul nord-coreean ar fi suferit o intervenție chirurgicală la inimă care nu a decurs bine sau că, de fapt, ar fi în izolare, după ce mai multe persoane din anturajul lui s-ar fi îmbolnăvit de Covid-19.

Președintele Donald Trump declara luni că „are idee” despre ce mai face Kim Jong-un și și-a exprimat speranța că acesta se simte bine, dând de înțeles că serviciile de informații americane știu ceva. „Nu vă pot spune exact”, a răspuns Trump, întrebat în legătură cu starea de sănătate a lui Kim Jong-un la conferința de presă de la Casa Albă. „Da, știu chiar foarte bine, dar nu pot vorbi despre asta acum. Îi doresc numai bine”, a adăugat liderul de la Casa Albă. Președintele american a sugerat că misterul va fi rezolvat în curând. „Sper că este bine. Chiar știu cum este, relativ vorbind. Vom vedea, probabil că veți auzi în viitorul nu prea îndepărtat”, a spus Trump.

Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit de trei ori față în față, ultima dată în iunie anul trecut, când șeful Casei Albe a fost primul președinte american care a călcat pe pământ nord-coreean. Cei doi, alături de președintele Coreei de Sud, s-au întâlnit în zona demilitarizată de la granița dintre cele două Corei.

O altă întâlnire între Trump și Kim avusese loc în februarie 2019, la Hanoi, iar în 2018 a avut loc un primul lor summit, cu adevărat istoric, întrucât era pentru prima oară când liderii celor două țări inamice, care nu au relații diplomatice și care s-au amenințat reciproc cu arma nucleară, se vedeau față în față. 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău