Reacția lui Donald Trump, după ce a fost achitat în Senat de acuzația de incitare la insurecție: „Sunt nerăbdător să merg mai departe”

  • 14 Februarie 2021 10:37
Reacția lui Donald Trump, după ce a fost achitat în Senat de acuzația de incitare la insurecție: „Sunt nerăbdător să merg mai departe”

Biroul lui Donald Trump a transmis un comunicat la câteva minute după ce fostul președinte a fost achitat în Senat pentru acuzația de „incitare la insurecție” în legătură cu violențele din 6 ianuarie de la Capitoliu. El dă de înțeles că are de gând să-și continue cariera politică, transmite DIGI24.ro.

„A fost încă un episod al celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria noastră”, a transmis fostul președinte, care îi învinovățește pe rivalii democrați, potrivit sursei citate.

„Mișcarea noastră magnifică, istorică și patriotică, Make America Great Again, este doar la început”, spune Trump în comunicatul său.

„În lunile care vor urma, voi avea multe lucruri de împărtășit cu voi și sunt nerăbdător să merg mai departe în incredibila noastră călătorie pentru măreția Americii”, le spune miliardarul republican susținătorilor săi.

Însă aventura sa, care a funcționat în timpul celor patru ani la putere, a devenit mai complicată după ziua de 6 ianuarie și violențele comise de susținătorii săi. Numeroși lideri republicani s-au distanțat de el, ceea ce constituie un handicap important pentru o eventuală revenire, chiar dacă capacitatea sa de a ralia mulțimile rămâne un atu. Se vorbește chiar că ar fi tentat să-și creeze propriul partid, deși istoria arată că orice nou partid în politica americană nu are șanse să se impună. 

Fără un profil de oficial în funcție, privat de contul său de Twitter, izolat în clubul său de golf de la Mar-a-Lago, la peste 1.300 km de Washington, Donald Trump ar putea avea acum dificultăți în a se face auzit.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău