Reacția lui Alexandr Stoianoglo la materialele de presă în care se afirmă că deține cetățenia română

  • 01 Octombrie 13:40
Reacția lui Alexandr Stoianoglo la materialele de presă în care se afirmă că deține cetățenia română

Candidatul socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a reacționat la materialele apărute în Ziarul de Gardă potrivit căruia acesta ar deține cetățenia română.

 
„Aproximativ 1,5 milioane de cetățeni moldoveni au obținut o altă cetățenie - română, rusă, bulgară – nu din lipsă de loialitate pentru Patrie, ci din necesitatea accesului la piața muncii, motive familiale sau la alte beneficii sociale și economice. Statele care au oferit aceste oportunități merită să fie tratate cu respect.
 
Obținerea cetățeniei române de către mine a fost o decizie transparentă, luată într-un context apolitic și niciodată nu am ascuns acest lucru. Faptul deținerii dublei cetățenii este indicat inclusiv în actele depuse la Comisia Electorală Centrală.
 
Rămân pe poziția că legislația noastră trebuie modificată pentru ca primele persoane în stat să dețină doar cetățenia moldovenească și, în cazul adoptării unor asemenea amendamente, le voi respecta necondiționat.
 
Dacă faptul că dețin cetățenie română era cunoscut de CEC și reprezentanții guvernării, mă întreb de ce acest subiect a fost "încins" abia acum? De ce presa afiliată puterii a fost activată să facă zgomot exact în acest moment?”, a spus Alexandr Stoianoglo.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:8,23 m/s
Wed
14
Thu
18
Fri
19
Sat
20
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău