Reacția lui Alexandru Slusari la asumarea de răspundere a guvernului Chicu

  • 01 Iulie 2020 16:54
Reacția lui Alexandru Slusari la asumarea de răspundere a guvernului Chicu

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari a venit cu o reacție după ce Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea mai multor proiecte, printre care: legea bugetului pentru anul curent și majorarea salarilor medicilor. Slusari a scris pe pagina sa de Facebook că această asumare ”conține elemente ale uzurpării puterii de stat”.

Asumarea de răspundere a lui Chicu în opinia noastră conține elemente ale uzurpării puterii de stat. Care este raționamentul acestei acțiuni? Parlamentul este nefuncțional sau se află cumva în vacanța? Majoritatea deputaților nu dorește să majoreze salariile medicilor? A refuzat cumva cineva din legislativ să exameneze rectificarea bugetului? Evident, este necesar să analizăm la Parlament cifrele veniturilor și cheltuielilor bugetare, precum și sursele de acoperire a deficitului bugetar. Dar acest guvern aservit lui Dodon procedează întro maniera ticăloasă, cu sfidarea crasă a puterii legislative și cu discreditarea parlamentarismului. Platforma DA se va opune cu vehimență acestui atac anti-parlamentar. Eu sper foarte mult că evenimentele de azi îi vor sustrage pe unii deputați de la matematica sterilă și noi în timpul cel mai apropiat vom înainta moțiunea de cenzură împotriva staffului electoral al lui Dodon, ascuns sub paravanul executivului Chicu”, a scris Alexdr Slusari, pe Facebook.
 
Amintim ca, Executivul și-a asumat răspunderea pentru modificarea legii bugetului pentru anul curent. Proiectul presupune majorarea cheltuielilor bugetare cu aproape 1,3 miliarde de lei și a veniturilor cu doar aproximativ 50 de milioane de lei. Astfel, deficitul bugetar va crește cu peste 1,2 miliarde de lei.

Alte proiecte pe care Guvernul și-a angajat răspunderea ce țin de realizarea unor programe incluse în modificarea Legii bugetului, precum majorarea salariilor medicilor sau acordarea indemnizației unice persoanelor cu venituri mici.

Guvernul a recurs la procedura de asumare a răspunderii în condițiile în care coaliția PSRM-PDM a pierdut majoritatea parlamentară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău