REACȚIA liderului PAS la anunțul oficial al CEC

  • 18 Noiembrie 2016 18:12
REACȚIA liderului PAS la anunțul oficial al CEC

La scurt timp după anunțarea rezultatelor oficiale, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate a criticat într-o postare pe Facebook decizia adoptată de Comisia Electorală Centrală.

Ea susține că prin aceasta CEC și-a demonstrat complicitatea la frauda electorală, ignorând dreptul la vot al celor care nu au putut vota în ziua scrutinului.

”Comisia Electorală Centrală și-a demonstrat deplina complicitate la legalizarea fraudei electorale, consolidînd astfel regimul anticetățenesc. CEC a ignorat, în mod cinic, zeci de mii de cetățeni care nu au putut vota din cauza obstacolelor create tot de autorități”.

Maia Sandu se arată nemulțumită de faptul că CEC a neglijat atât contestația generalizatoare cu încălcările de la turul doi depusă de PAS cât și pe cele ale miilor de cetățeni din diaspora:

”Contestația depusă de noi, precum și cele depuse de mii de cetățeni din diasporă la CEC au fost, din nou, neglijate. Așa cum a procedat anterior și cu sesizarea privind finanțarea PSRM din Bahamas și cu cea privind finanțarea ilegală a Partidului Democrat”.

Fosta ministră a educației mai anunță că va contesta în justiție și la Curtea Constituțională toate încălcările Constituției și ale Codului electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău