Reacția Kremlinului în legătură cu ancheta deschisă în Ucraina în privința unui apropiat al lui Vladimir Putin

  • 06 Februarie 2019 12:59
Reacția Kremlinului în legătură cu ancheta deschisă în Ucraina în privința unui apropiat al lui Vladimir Putin

Kremlinul consideră de-a dreptul "alarmante" informațiile privind deschiderea unei anchete în Ucraina împotriva omului politic Viktor Medvedciuk, a cărui fiică îl are drept naș pe președintele rus, Vladimir Putin - scrie agenția, adăugând că o declarație în acest sens a fost făcută, miercuri, de secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Sunt informații contradictorii, fiind vorba fie de deschiderea unui dosar penal, fie de inițierea unor proceduri preliminare, care ar fi în curs de desfășurare. Oricum, informațiile sunt foarte alarmante" - a afirmat Peskov. Acesta a adăugat că, dacă autoritățile ucrainene vor deschide, totuși, un dosar penal împotriva lui Medvedciuk, "aceasta va reprezenta o nouă represiune politică".

Declarațiile lui Dmitri Peskov survin în contextul în care Procuratura Generală a Ucrainei a anunțat, marți, deschiderea unei anchete pentru subminarea integrității teritoriale și înaltă trădare împotriva omului politic Viktor Medvedciuk, lider al mișcării "Opțiunea Ucraineană" și un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit reprezentanților procuraturii, Viktor Medvedciuk, a cărui fiică îl are drept naș pe liderul de la Kremlin, a propus crearea unei așa-numite ''regiuni autonome Donbas'', în cadrul frontierelor Ucrainei, în urma unor negocieri în formatul Kiev-Donețk-Luhansk-Moscova.

Poziția omului politic este considerată de autoritățile ucrainene drept o încalcare a integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări făcute de catre un parlamentar de la Kiev, care a furnizat procuraturii informații potrivit cărora Viktor Medvedciuk a comis infracțiuni prevăzute în mai multe articole din Codul Penal al Ucrainei. Medvedciuk a propus controversatul scenariu la sfârșitul lunii trecute, la un eveniment public, în cadrul căruia a subliniat că așa-numita ''regiune autonomă Donbas'' ar urma să aibă un guvern și un parlament controlate de reprezentanți ai locuitorilor din teritoriul estic pro-rus. În opinia lui Viktor Medvedciuk, un astfel de scenariu ar aduce pacea în Donbas.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău