REACȚIA Kievului la decizia Chișinăului de a impune taxă pentru laptele ucrainean

  • 29 Aprilie 2016 13:05
REACȚIA Kievului la decizia Chișinăului de a impune taxă pentru laptele ucrainean

Kievul consideră că decizia Guvernului de la Chișinău de a aplica taxe la importul de lapte, produse lactate și carne din Ucraina contravine normelor Organizației Mondiale a Comerțului și acordurilor bilaterale.

Declarații în acest sens a făcut adjunctul ministrului Dezvoltării Economice și Comerțului de la Kiev, Natalia Mikolskaia, citată de agenția UNIAN.

În opinia sa, Republica Moldova nesocotește, de asemenea, în acest fel relațiile de bună vecinătate cu Ucraina, ambele țări având încheiate acorduri de asociere cu Uniunea Europeană.

Natalia Mikolskaia afirmă că autoritățile moldovene ar fi asigurat administrația de la Kiev că nu va aplica taxe la importul mărfurilor ucrainene fără consultații suplimentare, care însă nu au mai avut loc. În acest context, ea a avertizat că din partea ucraineană va urma „o reacție adecvată”.

Guvernul de la Chișinău a adoptat miercuri o decizie prin care taxe introduce taxe vamale de 10-15 la sută la importul de lapte și produse lactate, carne și ciment din Ucraina, până la sfârșitul acestui an. Hotărârea a fost motivată ca măsură de protecție temporară a producătorilor interni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău