Reacția Israelului la acuzațiile Rusiei conform cărora ar fi vinovat de prăbușirea avionului Il-20 în Siria

  • 18 Septembrie 2018 16:13
Reacția Israelului la acuzațiile Rusiei conform cărora ar fi vinovat de prăbușirea avionului Il-20 în Siria

Israelul a pus pe seama focurilor la întâmplare ale forțelor siriene doborârea unui avion de recunoaștere rusesc, pentru care Moscova a învinuit Israelul.

Armata israeliană și-a exprimat regretul pentru moartea a 15 soldați ruși, aflați la bordul avionului, însă a precizat că raidurile aeriene pe care le desfășoară în Siria vin ca răspuns la o amenințare "intolerabilă" pe care o reprezentau armele, care, potrivit Israelului, urmau să fie transportate în Liban. Ministerul rus al apărării a precizat că avioanele de luptă israeliene F-16 au efectuat raiduri aeriene în Siria, luni noapte, și susține că avioanele israeliene se ascundeau în spatele avionului rus, plasându-l pe acesta în traiectoria focului.

Moscova afirmă că a primit un avertisment cu mai puțin de un minut înainte de raidurile aeriene, timp insuficient pentru ca avionul să se deplaseze într-o poziție sigură. Un purtător de cuvânt al forțelor armate ruse a calificat acțiunile armatei israeliene drept "iresponsabile, provocatoare și ostile". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău