Reacția Huawei, după decizia Google de a suspenda cooperarea cu firma chineză

  • 20 Mai 2019 14:50
 Reacția Huawei, după decizia Google de a suspenda cooperarea cu firma chineză

Guvernul Chinei a încercat să minimalizeze decizia Google de a suspenda cooperarea cu Huawei, un demers care ar putea avea consecințe majore pentru compania chineză de telecomunicații, scrie Rador.

În urma deciziei, Huawei va pierde sprijinul Google pentru sistemul de operare Android, dezvoltat de compania americană și utilizat la telefoanele de tip smartphone produse de Huawei. Compania chineză a fabricat, numai în 2018, aproape 210 milioane de smartphone-uri, dintre care aproximativ jumătate au fost comercializate în China, iar restul, peste hotare.

Prin urmare, un număr uriaș de clienți ai Huawei ar putea fi afectați de decizia companiei Google. Într-un comunicat, Huawei afirmă că are un merit major în sprijinirea Google de a dezvolta sistemul său de operare Android.

Totodată, Huawei precizează că va continua să ofere actualizări de securitate și servicii tuturor clienților actuali ai telefoanelor sale, la nivel mondial. Pe de altă parte, comunicatul dat publicității de presa de stat chineză pare să fie puțin diferit, întrucât se subliniază că doar produsele Huawei de pe piața chineză nu sunt afectate de măsura Google.

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău