Reacția Guvernului la îngrijorările exprimate de doi înalți oficiali europeni privind situația din domeniul bancar

  • 30 Septembrie 2020 12:18
Reacția Guvernului la îngrijorările exprimate de doi înalți oficiali europeni privind situația din domeniul bancar

Scrisoarea înalților oficiali europeni nu a rămas fără răspuns, susține Boris Harea, consilierul pentru comunicare al premierului Ion Chicu. Reacția a fost oferită pentru Radio Chișinău, după ce Cotidianul.md a publicat o scrisoare adresată prim-ministrului din partea Directorului General al Directoratului General al Comisiei Europene „Politica europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea” și Secretarului General al Serviciului European de Acțiune Externă.

„Am informat și asigurat partenerii europeni, că interesele legale ale tuturor investitorilor în Republica Moldova vor fi protejate de stat, inclusiv și ale celor, care au cumpărat băncile moldovenești.

Totodată, am informat și asigurat Uniunea Europeană, că orice încercare a unor actori locali de a bloca investigarea fraudei bancare din anul 2014, nu va fi tolerată și admisă. Procuratura Generală este determinată să investigheze frauda bancară, iar Guvernul susține aceste eforturi ale PG și nu va admite nici o imixtiune în acest proces.

Avem toată susținerea partenerilor străini pentru investigarea furtului miliardului.

Guvernul Republicii Moldova va continua să susțină reformarea sistemului bancar”, susține premierul. 

Doi înalți oficiali europeni au expediat o scrisoare premierului Ion Chicu în care își exprimă îngrijorarea în legătură cu evoluțiile recente care pun în pericol o serie de rezultate ale reformelor și stabilității sectorului bancar din Republica Moldova. Directorul General al Directoratului General al Comisiei Europene „Politica europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea”, Christian Danielsson, și Secretarul General al Serviciului European de Acțiune Externă, Helga Schmid, afirmă că în prezent credibilitatea Republicii Moldova este în pericol. 

CITIȚI ȘIScrisoare pentru Ion Chicu din partea a doi înalți oficiali europeni. „Credibilitatea R. Moldova este în pericol”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău