Reacția Germaniei după ce Rusia întrerupe livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1

  • 20 August 2022 11:35
Reacția Germaniei după ce Rusia întrerupe livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1

Compania rusă Gazprom a anunțat, vineri, că va opri timp de trei zile livrările de gaz spre Germania prin conducta Nord Stream 1, din cauza unor lucrări de întreținere, în contextul tensiunilor dintre Occident și Rusia din cauza războiului din Ucraina, scrie mediafax.ro.

Agenția Federală Germană (BNetzA), autoritatea de reglementare în domeniile electricității, gazelor și telecomunicațiilor, a reacționat vineri seară printr-un comunicat, limitându-se a transmite că a luat cunoștință de anunțul Moscovei, potrivit publicației Die Zeit.

Compresorul de gaz Trent 60 va fi oprit timp de trei zile, în perioada 31 august - 2 septembrie 2022, "pentru lucrări de întreținere și prevenție", a comunicat compania Gazprom vineri seară, potrivit publicației Bild.

Intervenția pentru lucrări de întreținere va avea loc la o turbină a stației de compresoare Portovaja. Lucrările se vor derula în colaborare cu specialiștii companiei germane Siemens Energy, care administrează împreună cu Gazprom gazoductul Nord Stream 1, construit între Rusia și Germania prin Marea Baltică. 

Începând din 3 septembrie, prin gazoductul Nord Stream 1 va fi livrat un debit de 33 de milioane de metri cubi pe zi, respectiv 20% din capacitatea maximă, conform postului german NTV.

Rusia a redus debitul prin gazoductul Nord Stream 1 de câteva săptămâni, susținând că din cauza problemelor generate de sancțiunile occidentale nu poate primi o turbină din Canada. Germania a depus eforturi și a reușit aducerea turbinei din Canada pentru a fi livrată Rusiei, dar autoritățile ruse invocă probleme birocratice, astfel că turbina este în prezent pe teritoriul Germaniei. 

 

Guvernul Olaf Scholz a anunțat că se pregătește pentru toate posibilitățile în privința aprovizionării cu gaze din Rusia, pe fondul tensiunilor generate de războiul din Ucraina. Guvernul de la Berlin consideră că Rusia nu are niciun motiv tehnic pentru a diminua livrările de gaze. 

Gazoductul Nord Stream 1 este în funcțiune din anul 2011. Un alt proiect, Nord Stream 2, este finalizat, dar Germania a suspendat procedurile de punere în funcțiune pe fondul presiunilor Statelor Unite și în contextul sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău