Reacția FMI la acțiunile de urmărire penală în cadrul dosarului privind frauda bancară ce vizează BNM

  • 06 Martie 2020 11:38
Reacția FMI la acțiunile de urmărire penală în cadrul dosarului privind frauda bancară ce vizează BNM

Reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, Volodymyr Tulin referitor la acțiunile de urmărire penală ce vizează Banca Națională a Moldovei, efectuate în cadrul dosarului privind frauda bancară.

„Vom monitoriza îndeaproape evoluțiile din acest domeniu. În acest context, va fi important de păstrat independența Băncii Naționale a Moldovei, astfel încât să fie menținut progresul obținut prin eforturi mari pe parcursul realizării programului susținut de Fondului Monetar Internațional, în beneficiul cetățenilor. Suntem gata să susținem continuarea reformelor din Republica Moldova”, se arată în declarația Fondului.

Amintim că în urma acțiunilor de urmărire penală de ieri, procurorii i-au înaintat învinuirea fostului Guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, în privința căruia urmează a fi soluționată chestiunea privind aplicarea măsurii preventive. În același timp, un fost și un actual viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, precum și un șef de direcție de la BNM, au fost reținuți preventiv, fiind bănuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău