Reacția Departamentului american al Justiției față de decizia instanței de la Londra în cazul extrădării lui Julian Assange

  • 04 Ianuarie 2021 20:20
Reacția Departamentului american al Justiției față de decizia instanței de la Londra în cazul extrădării lui Julian Assange

Departamentul american al Justiției și-a exprimat "dezamăgirea profundă", adăugând că va face recurs, după ce o instanță din Marea Britanie a refuzat extrădarea către SUA a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Acesta se confruntă cu o serie de acuzații, în legătură cu publicarea a mii de documente militare și diplomatice clasificate. Însă redactorul-șef al WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, este de părere că americanii ar trebui să renunțe la această chestiune.

"Avocații guvernului american au indicat că vor face recurs la această decizie. Nu ar trebui. Ar trebui să existe apeluri și presiuni asupra părții americane să renunțe la recurs, să i se spună că destul este destul."

Judecătoarea de la Londra a afirmat că este preocupată de sănătatea mentală a domnului Assange și de riscul ca acesta să se sinucidă într-o închisoare americană.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău