Reacția Delegației UE la Chișinău la declarațiile lui Alexandr Stoianoglo care l-au vizat pe fostul ambasador, Peter Michalko

  • 06 Octombrie 2021 17:27
Reacția Delegației UE la Chișinău la declarațiile lui Alexandr Stoianoglo care l-au vizat pe fostul ambasador, Peter Michalko

Delegația Uniunii Europene la Chișinău respinge cu fermitate orice acuzații privind implicarea politică în procesele sau procedurile interne din Republica Moldova. Potrivit INFOTAG, acest lucru este afirmat într-o declarație a misiunii diplomatice.

Reacția vine după dezvăluirile, din 4 octombrie, ale procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la presupusa corespondență dintre fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și fostul ambasador al UE în Moldova, Peter Michalko. Procurorul general a făcut un șir de acuzații împotriva actualului Guvern, spunând că este "victima unei campanii de discreditare și denigrare".

"Am luat act de briefingul de presă al procurorului general Stoianoglo și de comentariile sale privind presupusa dezvăluire a corespondenței dintre fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și fostul ambasador al UE în Republica Moldova, Peter Michalko. Uniunea Europeană respinge cu fermitate orice acuzații privind implicarea politică în procesele sau procedurile interne din Republica Moldova. În dialogul nostru cu autoritățile Republicii Moldova am subliniat întotdeauna că reformarea sectorului justiției, lupta împotriva corupției și asigurarea depolitizării instituțiilor de stat au o importanță crucială pentru Acordul nostru ambițios de Asociere și de aceea am urmărit cu atenție evoluțiile din aceste domenii-cheie", se menționează într-o declarație a Delegației UE la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău