Reacția Comisiei Europene după ce Curtea Constituțională a stabilit că președintele Klaus Iohannis trebuie să revoce procurorul-șef al DNA

  • 31 Mai 2018 19:19
Reacția Comisiei Europene după ce Curtea Constituțională a stabilit că președintele Klaus Iohannis trebuie să revoce procurorul-șef al DNA

Comisia Europeană nu comentează deciziile curților naționale, dar monitorizează lupta anticorupție prin Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție, a declarat joi un purtător de cuvânt al CE, chestionat în legătură cu decizia de miercuri a Curții Constituționale a României privind procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

„Nu comentăm deciziile curților naționale. Așa cum știți, lupta anticorupție este un domeniu pe care Comisia Europeană îl evaluează ca parte a raporturilor sale din Mecanismul de Cooperare și Verificare”, a declarat un purtător de cuvânt al CE, citat de Hotnews.ro.

Curtea Constituțională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a anunțat că plenul Curții, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competență, constatându-se conflict între ministrul Justiției și președinte determinat de refuzului șefului statului de a da curs cererii de revocare a șefei DNA.

Sursa: Calea Europeană

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău