Reacția Chișinăului la intenția Tiraspolului de a extinde perioada regimului de carantină, cu menținerea acelorași restricții în calea liberei circulații

  • 01 Decembrie 2020 14:47
Reacția Chișinăului la intenția Tiraspolului de a extinde perioada regimului de carantină, cu menținerea acelorași restricții în calea liberei circulații

Biroul Politici de Reintegrare își exprimă regretul și îngrijorarea în legătură cu inițiativa Tiraspolului de a extinde până la 1 februarie 2021 perioada regimului de carantină, cu menținerea acelorași restricții în calea liberei circulații a mai multor categorii de cetățeni.

Într-un comunicat de presă al Biroului de Reintegrare se subliniază că barierele artificiale sunt și în continuare menținute, iar pe parcursul ultimelor aproape nouă luni, mii de locuitori de pe ambele maluri ale Nistrului se află în imposibilitatea de a avea acces la locurile de muncă, domicilii, rude apropiate, respectiv, sunt limitați în realizarea dreptului la libera circulație pe întreg teritoriul țării.

De la începutul pandemiei de Covid-19, autoritățile de la Tiraspol au izolat regiunea sub pretextul protejării populației, prin impunerea unor restricții de circulației și instalarea mai multor posturi de control ilegale în Zona de Securitate.

Pe de altă parte, la alegerile prezidențiale, pe 1 și 15 noiembrie, a fost permisă circulația cetățenilor la secțiile de votare pe malul drept al Nistrului. Observatorii și presa au semnalat numeroase cazuri de transportare organizată și coruperea a alegătorilor din regiunea transnistreană, care în proporție de 85 la sută au votat pentru Igor Dodon.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău